OLJE OG GASS

Statoil med betydelig oljefunn i Nordsjøen

Flere funn i Krafla-området.

Statoil har funnet olje i Krafla-området, nært Oseberg Sør.
Statoil har funnet olje i Krafla-området, nært Oseberg Sør. Bilde: Heiko Junge/NTB scanpix
9. feb. 2015 - 09:56

Til sammen dreier det seg om fem funn siden 2011, opplyser Statoil.

– Totalt har vi påvist nye utvinnbare ressurser på mellom 140 og 220 millioner fat oljeekvivalenter bare 25 kilometer sørvest for Oseberg Sør og 150 kilometer vest for Bergen. Dette er et meget betydelig volum for et modent område på norsk sokkel, sier Irene Rummelhoff, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

Tarbertformasjonen

Den siste brønnen påtraff en total oljekolonne på om lag 260 meter i Tarbertformasjonen, fordelt på øvre og midtre Tabertformasjonen med henholdsvis 110 og 150 meter kolonne, melder Oljedirektoratet.

Reservoarbergartene i øvre og midtre Tarbertformasjon består av 30 og 55 meter med sandsteiner av god reservoarkvalitet, opplyser de.

Foreløpig er det ikke klart hvordan Statoil eventuelt vil utvikle funnene videre.

Statoil operatør

Statoil er operatør for letetillatelsen – med navnet PL035/PL272 – og har en eierandel på 50 prosent. Svenska Petroleum Exploration AS og Det norske oljeselskap ASA eier 25 prosent hver.

Ifølge Oljedirektoratet ble tillatelse 035 tildelt allerede i andre konsesjonsrunde i 1969, altså helt i starten av det norske oljeeventyret.

Krafla-området. Statoil
Les også:

– Statoil vurderer tusenvis av ingeniørstillinger

Fortsatt ikke enige om fordelingen på Sverdrup-feltet

Lundin fant gass i Nordsjøen  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.