OLJE OG GASS

Statoil må spare milliarder – vurderer kaffekutt

Vurderer å slutte med gratis kaffe ved helikopterterminalene.

Statoil-sjef Helge Lund presenterte tidligere i februar langt svakere resultater for 2013 enn forventet. Det kan gå ut over kaffetilbudet til oljearbeiderne på vei på jobb
Statoil-sjef Helge Lund presenterte tidligere i februar langt svakere resultater for 2013 enn forventet. Det kan gå ut over kaffetilbudet til oljearbeiderne på vei på jobb Bilde: NTB Scanpix
25. feb. 2014 - 10:46

– De viser til at de brukte 3,3 millioner kroner på dette tilbudet i 2013. Nå må vi altså kjøpe kaffen vår selv. Det er så utrolig smålig, sier sokkelleder Per Steinar Stamnes i Industri Energi i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Skal kutte

Statoil varslet tidligere denne måneden at selskapet vil redusere investeringene og gjennomføre omfattende kutt for å spare 8 milliarder kroner årlig framover.

Informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil opplyser at kaffetilbudets framtid vil bli avgjort innen kort tid.

– Her er det snakk om en vurdering av gratis kaffe på helikopterterminalene. Det vil fortsatt være gratis kaffe på kontorstedene, andre landlokasjoner og offshore, sier Heradstveit.

Ingen tall

Han har ikke tall på hva selskapet forventer å spare på et eventuelt kaffekutt.

Stamnes er enig i ledelsens argumentasjon om at godt betalte oljearbeidere har råd til å betale kaffen sin selv, men mener et kaffekutt vil gå hardt utover de ansattes motivasjon.

Les også: Han hadde 2,7 millioner i ukelønn i fjor

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.