OLJE OG GASS

Statoil lovte å kutte CO2 fra oljesand med 40 prosent - økte med 20 prosent i stedet for

Går bort fra målene sine.

 Statoil ville senke CO2-utslippene fra oljesand- og tungoljeproduksjonen kraftig, men begge målene har selskapet gått bort fra.
Statoil ville senke CO2-utslippene fra oljesand- og tungoljeproduksjonen kraftig, men begge målene har selskapet gått bort fra. Bilde: Helge Hansen
NTB NTB NTB
1. apr. 2015 - 09:09

Statoil ville senke CO2-utslippene fra oljesand- og tungoljeproduksjonen kraftig, men begge målene har selskapet gått bort fra.

Statoil lovet å kutte CO2-utslippene fra oljesandproduksjonen med 40 prosent da selskapet kjøpte seg inn i oljesand i Canada i 2007. Men istedenfor kutt, har CO2-utslippene per fat olje økt med 20 prosent til 67 kilo i Statoils oljesandfelt.

I selskapets bærekraftsrapport har Statoil fjernet hele målsettingen om å komme ned på 50 kilo CO2 per fat i 2020, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge Statoil fører den skrinlagte Corner-utbyggingen av oljesandprosjektet til at det gamle utslippsmålet ikke lenger er relevant. Statoil står nå bare igjen med pilotanlegget Leismer.

Selskapet skal offentliggjøre en ny oljesandrapport om noen uker, opplyser talsmann Knut Rostad.

I bærekraftsrapporten har Statoil jekket opp utslippsmålet for tungolje med 55 prosent til 17 kilo CO2 per fat olje. Det opprinnelige målet var 11 kilo per fat olje ved de to tungoljefeltene Peregrino i Brasil og Mariner på britisk sokkel.

Les også:

Oljeprisfallet er ingen kortsiktig korreksjon

«En av de viktigste i Statoils historie»

Professor: Tiden var inne for jobbskifte for Lund  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.