Statoil inngår FN-samarbeid

Statoil inngår FN-samarbeid
Statoil vil se på muligheten til å bruke for eksempel gass som i dag brennes til energiforsyning i utviklingsland. Her illustrert fra Mongstad. Bilde: Jim Heldal

Foreløpig er prosjektet i startgropen, og Statoil ser på mulighetene til å få på plass et offentlig-privat samarbeid innen energiforsyning. Det skriver Argentina Star.

– Foreløpig er planene lite konkrete. Vi ser på om en kan etablere offentlig-privat samarbeid med bruk av for eksempel biomasse eller bruk av gass som i dag brennes som energikilde til befolkningen i utviklingsland, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil.

Også butikk

Avtalen dekker hovedsakelig land i Afrikas saharaområde og Sentral- og Sør-Amerika. Glad Pedersen understreker at området er stort, og på dette stadiet vet ikke Statoil hvilket område eller land de vil fokusere på når prosjektet tar form.

BÃ¥rd Glad Pedersen Statoil
Avtalen dekker hovedsakelig land i Afrikas saharaområde og Sentral- og Sør-Amerika. Glad Pedersen understreker at området er stort, og på dette stadiet vet ikke Statoil hvilket område eller land de vil fokusere på når prosjektet tar form. Bård Glad Pedersen i Statoil sier prosjektet må være økologisk og økonomisk bærekraftig. Ole Jørgen Bratland/Statoil

– Er dette butikk for Statoil?

– Hensikten er å finne prosjekter som er både økologisk og økonomisk bærekraftig. Statoil har engasjert seg i FN på flere områder, med Helge Lund i FNs Generalsekretær sin rådgivergruppe i energi- og miljøspørsmål og Sigurd Heiberg som leder for FNs økonomiske komite for Europa sin komite for bærekraftig energi. Vi ønsker å være med å ta et samfunnsansvar, og ser at dette prosjektet kanskje kan finne noen løsninger på energiutfordringer gjennom et offentlig-privat samarbeid, sier Glad Pedersen.

I strartgropa

Han sier det ikke er mer konkrete detaljer å gi om prosjektet, men at Statoil vil informere mer på et senere tidspunkt dersom det viser seg mulig å realisere samarbeidet.

– I løpet av 2011 håper vi å vite mer, sier Glad Pedersen.

Les mer om: