OLJE OG GASS

Statoil har stengt Libya-kontor

UROLIG: Statoil har besluttet å stenge sitt kontor med 30 ansatte i Libyas hovedstad Tripoli på grunn av opprøret i landet.
UROLIG: Statoil har besluttet å stenge sitt kontor med 30 ansatte i Libyas hovedstad Tripoli på grunn av opprøret i landet. Bilde: AFP
21. feb. 2011 - 12:22

Statoil har besluttet å stenge sitt kontor med 30 ansatte i Libyas hovedstad Tripoli på grunn av opprøret i landet. Flere utenlandske arbeidere forlater nå Libya.

Rammer ikke produksjonen

Statoil er partner i to oljefelt i landet. Det er Totalt og Repsol som drifter de to oljefeltene, og produksjonen skal ikke være rammet av at Statoil trekker sine ansatte ut, ifølge NRK.

Selskapets talsmann Baard Glad Pedersen bekrefter overfor det franske nyhetsbyrået AFP at Statoils lokale hovedkvarter i Tripoli er stengt som følge av det folkelige opprøret mot Muammar Gaddafi.

Også det britiske oljeselskapet BP vil evakuere flere av sine ansatte fra Libya.

223 drept

Samtidig som Statoil trekker sine folk ut, kommer det meldinger om at EU vurderer å evakuere sine innbyggere fra Libya, spesielt dem som oppholder seg i den østlige byen Benghazi.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch er minst 223 mennesker drept i uroen i Libya siden torsdag.

Natt til mandag advarte sønnen til Libyas leder Muammar Gaddafi, Saif Al-Islam Gaddafi, i en TV-tale om at landet risikerer borgerkrig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.