OLJE OG GASS

Statoil har overlevert Gjøa

Ole K. Helgesen
25. nov. 2010 - 15:33
Vis mer

Statoil har vært operatør for utbyggingsfasen av prosjektet og leverer fra seg et ferdig utbygd felt. GDF SUEZ får operatørskapet i driftsfasen.

Etter planen

– Vi er veldig stolt og fornøyd med det arbeidet som er utført og det resultatet vi leverer fra oss. Produksjonsoppstart fra begynnelsen av november har gått etter planen, og vi overleverer et felt i stabil produksjon, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge i en melding.

– Gjøa-plattformen med tilhørende infrastruktur er viktig for Statoil også i fortsettelsen. Området er svært spennende, og vi håper at Gjøa kan spille en viktig rolle i videreutviklingen av nye ressurser i området, sier han.

15 til 30 år med produksjon

– Både Gjøa og Vega vil produsere olje og gass i minst 15 år framover. Med bakgrunn i historien vet vi at teknologi utvikler seg og at utvinningsgraden stadig øker. Derfor har vi designet Gjøa med tanke på framtidig utvikling av området, og både plattform og infrastruktur har derfor en levetid på minst 30 år, sier Michelsen.

– Statoil ønsker GDF SUEZ E&P Norge velkommen som driftsoperatør på norsk sokkel. Gjennom hele prosjektfasen for Gjøa har vi hatt et godt samarbeid med GDF SUEZ-organisasjonen, og dette ser vi fram til også i framtiden, sier Øystein Michelsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.