OLJE OG GASS

Statoil gir forskermillioner

Camilla Aadland
13. feb. 2007 - 12:50

Statoil setter miljøet ved NTNU høyt.

– NTNU har et internasjonalt ledende forskningsmiljø innenfor petroleumsgeofysikk, og er rustet til å tilby forskerutdanning av høyeste kvalitet, sier Statoils sjefforsker i geofysikk, Lasse Amundsen, i en pressemelding.

Statoil ser på petroleumsgeofysikk som en av nøkkelteknologiene som skal hjelpe selskapet til suksess med å finne og utvinne olje og gass i framtida.

Kloke hoder

Petroleumsgeofysikk er den delen av geovitenskapene som anvender fysiske målinger, som akustikk og elektromagnetisme, kombinert med matematiske modeller og supercomputer-teknologi for å lete etter og øke utvinning av olje og gass.

Sjefforskeren framhever at Statoil trenger påfyll av unge "kloke hoder" for å løse fremtidens utfordringer.

Glad for avtalen

For NTNU er støtte fra industrien til forskning og utdanning av forskere innen petroleumsområdet et viktig element i oppbygging av kapasiteten ved universitetet.

– Flere funn av nye felt og økt utvinning fra eksisterende felt er av stor samfunnsmessig betydning, og offentlige bevilgninger strekker ikke til for de ambisjonene vi bør ha. Det gode samarbeidet med Statoil strekker seg langt tilbake i tid. Vi setter stor pris på den nye avtalen, som forsterker Trondheims rolle som "geofysikkbyen" i Norge, sier professor Jon Kleppe ved NTNU.

Får reise ut

NTNU søker etter kandidater som er motivert for en forskerutdanning innen petroleumsgeofysikk.

Forskningsoppgavene vil defineres i et samarbeid mellom NTNU og Statoil, og alle PhD-studentene som velges vil bli knyttet opp til Statoils forskningssenter. Deltagelse ved internasjonale seminarer og konferanser vil bli støttet.

Søknadsfristen for PhD-programmet er 1. mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.