OLJE OG GASS

Statoil gir etter for krav om norsk

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen var enig med språkdirektør Sylfest Lomheim: Statoil bør kommunisere på norsk i Norge.
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen var enig med språkdirektør Sylfest Lomheim: Statoil bør kommunisere på norsk i Norge. Bilde: Scanpix
7. juli 2010 - 08:04

Statoil sendte i april ut et brev til sine største underleverandører der de informerte om at all skriftlig kommunikasjon i fremtiden skulle skje på engelsk. Årsaken var at selskapet ville spare penger.

Politikk

Dette skapte sterke reaksjoner fra blant andre Noregs Mållag og Språkrådet. Språkrådets direktør, Sylfest Lomheim, refset Statoil i et brev til olje- og energidepartementet og hevdet selskapet gikk imot Stortingets språkpolitikk.

Nå melder bt.no at Statoil har gitt etter for presset etter å ha hatt kontakt med departementet.

«Selskapet opplyser at det i Norge vil benytte norsk, og at engelsk vil benyttes der det synes nødvendig og rimelig. Statoil vil klargjøre dette i et brev til sine norske leverandører», heter det i svarbrevet fra Terje Riis-Johansen til Lomheim.

– Vi vil kommunisere på begge språk sånn at vi ivaretar hensynet til dem som har gitt uttrykk for at de ønsker kommunikasjon på norsk, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Statoil.

Praktisk

Lomheim er fornøyd med svaret fra ministeren.

– Vi kommer til å se etter at de bruker norsk der det er rimelig og praktisk. Om de ikke praktiserer dette, vil vi minne om det statsråden har skrevet, sier språkdirektøren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.