OLJE OG GASS

Statoil fornyer Gazprom-avtale

FORNYES: Helge Lund og Alexei Miller fornyer intesjonsavtalen om utvikling av olje og gassressursene i nordområdene.
FORNYES: Helge Lund og Alexei Miller fornyer intesjonsavtalen om utvikling av olje og gassressursene i nordområdene. Bilde: Scanpix
Anders J. Steensen
8. juni 2009 - 08:13

Intensjonsavtalen ble inngått i St. Petersburg under det 13. Internasjonale Økonomiske Forum, skriver Statoil på deres hjemmeside.



Felles satsing

Dokumentet innebærer felles satsing fra begge selskaper på geologisk utforskning, utbygging og produksjon av hydrokarbonressurser i nordområdene.

Intensjonsavtalen betyr at Statoil og Gazprom vil samarbeide om å finne og bygge ut hydrokarbonfelt, samt utforme teknologier for leting, produksjon og transport av tilsvarende ressurser.



Tre år

Den inngåtte avtalen gjelder i tre år og erstatter intensjonsavtalen fra 2005 mellom Gazprom, Statoil og Hydro.



Lang erfaring

– Samarbeidet mellom Gazprom og StatoilHydro bygger på lang erfaring og avanserte teknologier i begge selskaper som muliggjør gode resultater for våre prosjekter.

Det største prosjektet – Sjtokman-feltet – markerer starten på utvikling av arktiske hydrokarbonreserver og fremmer utvikling og tilpasning av teknologier som kan hjelpe selskapene til å operere effektivt under klimatisk krevende forhold i nordområdene. Rike ressurser i arktiske strøk, samt Gazproms unike erfaring fra gjennomføring av store energiprosjekter åpner enorme muligheter for videre utvikling av samarbeidet i stor skala, sa Alexei Miller.

Langsiktig

– Signeringen av en ny intensjonsavtale viser kontinuitet og langsiktig satsing på samarbeidet mellom StatoilHydro og Gazprom. Norge og Russland er strategiske samarbeidspartnere i nord og deler muligheter og ansvar i arktiske strøk, sa Helge Lund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.