OLJE OG GASS

Statoil får ikke bore

Statoil venter fortsatt på boretillatelse i Mexicogolfen.
Statoil venter fortsatt på boretillatelse i Mexicogolfen. Bilde: Reuters / Scanpix
Maiken Ree
25. feb. 2011 - 13:41

Selskapet har søkt amerikanske myndigheter om tillatelse til å bore to brønner, Cobra og Logan, på dypt vann i Mexicogolfen. Statoil hadde to rigger i operasjon da Deepwater Horizon eksploderte og sank 20. april i fjor. Nå er den ene riggen overflyttet til Egypt, men skal tilbake til Mexicogolfen om en måneds tid.

– Jeg kan ikke garantere at vi får boretillatelse om en måned. Vi kan ikke ta den tilbake hit hvis vi fortsatt ikke får bore, sier Statoils sjef for Mexicogolfen, Øivind Reintertsen, til Stavanger Aftenblad.

Nye krav

Nye krav fra amerikanske myndigheter gjør at prosessene rundt boretillatelser trekker ut. Oljeselskapene er nå pålagt å garantere for at de har nødvendig utstyr, bemanning og prosedyrer til å kunne stoppe en utblåsing lik Macondo-brønnen.

Økte kostnader

Industrien tror også at de nye kravene vil føre til en prisøkning på mellom fem og 15 prosent i borekostnader.

– Vi må ta det med i våre beregninger, men dette har ikke endret på hvordan vi ser potensialet her eller på vår egen interesse i å være her. Det har endret de kortsiktige planene, men vår strategi for Mexicogolfen står fast, sier Reinertsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.