OLJE OG GASS

Statoil fant olje og gass nær Gina Krog-feltet

Vurderer om funnet kan knyttes til feltet.

Statoil har gjort et lite olje- og gassfunn nær Gina Krog i Nordsjøen. Selskapet vurderer nå, sammen med partnerne, om det er mulig å utvikle funnet i tilknytning til feltet.
Statoil har gjort et lite olje- og gassfunn nær Gina Krog i Nordsjøen. Selskapet vurderer nå, sammen med partnerne, om det er mulig å utvikle funnet i tilknytning til feltet. Bilde: Statoil
Ina AndersenIna AndersenJournalist
1. juli 2015 - 09:03

Statoil har boret en undersøkelsesbrønn og to avgrensningsbrønner nær Gina Krog-feltet i Nordsjøen, som resulterte i et lite olje- og gassfunn, melder Oljedirektoratet.

Funnet er foreløpig beregnet til å være på mellom én og to millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje og gass i den ene formasjonen. Det tilsvarer 6-13 millioner fat.

Beregninger av eventuelle tilleggsvolumer i den andre formasjonen krever en videre evaluering for avklaring.

Les også: Sverdrup-kontrakter til Asia: Derfor ble Sør-Korea valgt over Norge

Gode egenskaper

Brønnene er boret om lag 250 kilometer vest for Stavanger og like nordøst for Gina Krog-feltet.

Undersøkelsesbrønnen traff på to separate oljekolonner, på henholdsvis 13 og 3 meter i sandstein, med moderate til gode reservoaregenskaper.

Den ene avgrensningsbrønnen påtraff sju og ni meter tykke sandsteiner med moderat reservoarkvalitet, den andre viser en total gasskolonne på om lag 60 meter, hvorav 7 meter i sandstein med moderat reservoarkvalitet.

Les også: Denne boreroboten kan endre oljeindustrien

Vurderer tilknytning til Gina Krog

Brønnene påtraff gass og olje både i Hugin- og Sleipnerformasjonene.

Den totale gasskolonnen i Huginformasjonen er estimert til om lag 150 meter og oljekolonnen er evaluert til om lag 150 meter. Dette resulterer i totale hydrokarbonkolonner med høyde på om lag 300 meter, med gode reservoaregenskaper.

Rettighetshaverne i Gina Krog Unit vil evaluere funnet videre med tanke på en mulig utvikling og tilknytning til Gina Krog-feltet.

Les også: Her flyttes Gina Krogs 17.000 tonn tunge understell

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.