ARKIVNYHETER

Statoil deltar i dypvannsutbygging i USA

BYTTET BEITRE: Øvind Reinertsen ledet tidligere Tampenområdet i Statoil. Nå er han sjef for USA og har satt satt i gang det første større utbyggingsprosjektet på dypt vann i Den mexicanske Golfen.
BYTTET BEITRE: Øvind Reinertsen ledet tidligere Tampenområdet i Statoil. Nå er han sjef for USA og har satt satt i gang det første større utbyggingsprosjektet på dypt vann i Den mexicanske Golfen. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
22. okt. 2010 - 08:56

Jack- og St. Malo-feltene ligger mindre enn 40 kilometer fra hverandre omkring 450 kilometer sør for New Orleans, Louisiana, på 2.100 meters dyp i et område kalt Walker Ridge. Første utbygging i prosjektet koster 7,5 milliarder dollar, eller 45 milliarder kroner. Den omfatter tre havbunnssentre knyttet til et sentralt produksjonsanlegg med en produksjonskapasitet på 170.000 fat olje per dag og 1,4 millioner Sm 3 naturgass per dag. Oppstart forventes i 2014.

Bruke norsk sokkel

– Jack/St. Malo er et stort funn i et uutforsket område på svært stort dyp i Mexicogolfen. Det er positivt at Statoil er en så stor aktør her. Statoil har med seg teknologi og ekspertise fra sokkelvirksomhet som vi tror vil være til fordel for oss og partnerne under utbygging av dette området., sier Øivind Reinertsen, leder for Statoils organisasjon i USA og Mexico.Dype brønner

Til sammen anslås Jack- og St. Malo-feltene å inneholde utvinnbare ressurser på i overkant av 500 millioner fat oljeekvivalenter. Syv vellykkede lete- og avgrensningsbrønner er boret med god sikkerhet på disse feltene siden 2003, blant annet ble en rekorddyp brønntest i 2006 boret til et totalt dyp på 8590 meter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.