OLJE OG GASS

Statoil deler ut kontrakter for 49 milliarder

Snorre-plattformene er blant de som inngår i rammeavtalen mellom Statoil og Aker Solutions.
Snorre-plattformene er blant de som inngår i rammeavtalen mellom Statoil og Aker Solutions. Bilde: Øyvind Hagen/StatoilHydro
Stein Jarle Olsen
30. juni 2010 - 08:15
Vis mer

Statoil har tildelt Aker Solutions, Aibel, Reinertsen, Fabricom og Apply Sørco rammeavtaler for vedlikehold og modifikasjoner på selskapets installasjoner.

Kjernekompetanse

Kontraktsperioden er på fire år, og inkluderer opsjoner på ytterligere fire år. Anslått total kontraktsverdi er cirka 24,4 milliarder i perioden, med dobling om opsjonene benyttes.

For Aker Solutions har kontraktene en anslått verdi på 1,1 milliarder i året.

– Vi er godt fornøyd med å få tildelt disse delene av Statoils rammeavtaleportefølje innen vedlikehold og modifikasjoner. Dette er tjenester og oppdrag som ligger innenfor vår kjernekompetanse og vil leveres fra hovedlokasjonene Stavanger, Bergen og Trondheim, som alle er sterke regionale sentre for vår virksomhet langs norskekysten, sier Stian Vemmestad, direktør for vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomheten (MMO) i Aker Solutions, i en pressemelding.

Fornyet tillit

Aker Solutions er allerede hovedleverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester på norsk sokkel.

– At Statoil fornyer tilliten til oss og våre tjenester ser vi på som svært positivt. Vår kjernekompetanse, solide teknologi - og studiemiljø sammen med en høyst endringsvillig organisasjon gir oss god konkurranseevne i MMO-markedet, sier Vemmestad.

Les også: Får ikke bore på Gullfaks

Fornøyd

Aibel har fått kontrakter på rundt to milliarder kroner i året.

– Vi er strålende fornøyd med at Aibel har fått fornyet tillit gjennom tildelingen av Statoils vedlikeholds- og modifikasjonsavtaler. Dette styrker Aibels posisjon ytterligere og er uttrykk for at Statoil har tillit til oss som leverandør, sier administrerende direktør Jan Skogseth.

Konkurranse

Fabricom og Apply Sørco er nye leverandører for Statoil.

– Gjennom økt konkurranse, og ved å kunne spille på flere leverandører, tror vi kvaliteten på leveransene blir bedret samtidig som vi klarer å holde kostnadsnivået riktig, sier Anders Opedal, direktør for anskaffelser i Statoil.

24 milliarder

Totalt vil avtalene sysselsette over 5.000 personer i fireårsperioden.

– Vedlikeholds- og modifikasjonsavtalene er svært viktige for Statoils drift. Vi forventer at disse leverandører vil gi oss god kvalitet og regularitet på våre anlegg både offshore og på land, sier Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.