ARKIVNYHETER

Statoil bygger ut i Golfen

BYGGER UT: Sjefen for Statoils Houston-kontor, Øyvind reinertsen er fornøyd med at selskapet nå går i gang med utbyggingen av Big Foot-feltet i dypvannsdelen av Den Mexicanske Golfen.
BYGGER UT: Sjefen for Statoils Houston-kontor, Øyvind reinertsen er fornøyd med at selskapet nå går i gang med utbyggingen av Big Foot-feltet i dypvannsdelen av Den Mexicanske Golfen. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
17. des. 2010 - 09:16

Operatør på feltet er Chevron. Statoil andel er 27,5 i feltet som ligger på 1600 meters havdyp i det såkalte Walker Ridge-området, 360 kilometer sør for New Orleans i Lousianna.

75 000 fat

Feltet skal bygges ut med en strekkstagsplattform med 15 brønnslisser. Produksjonskapasiteten er på 75 000 fat olje og 200 000 Sm3 gass daglig.

Viktig byggestein

– Godkjennelsen av Big Foot demonstrerer vår fortsatte satsing på amerikansk del av Mexicogolfen. Dette prosjektet vil sørge for verdifull produksjon fra 2014 og er en viktig byggestein i vår amerikanske offshore-portefølje, fastslår direktør for USA og Mexico (USM) i Statoil, Øivind Reinertsen, i en pressemelding.

Les mer om: