OLJE OG GASS

Statoil blir Sverdrup-operatør

Maiken Ree
18. jan. 2012 - 11:22

SANDEFJORD: Det har lenge vært spekulert i hvorvidt det lille oljeselskapet Lundin kunne klare å sikre seg operatørrollen for det som i går ble omdøpt til Sverdrup-feltet.

I dag sa Lundin-sjef Torstein Sanness på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord at Statoil vil bli operatør for utbyggingsfasen av feltet.

Gigantfunnet kan være mindre enn antatt

– Det har vært en del diskusjon mellom operatørene, og temaet har vært greit dokumentert i pressen. Vi har lest at Statoil mener de er klar for oppgaven. For vår del skjønner vi begrensningen vi har, og det store selskapet vil ta seg av utbyggingen. Dette kom to år for tidlig for vår del, men vi får se hva som skjer når feltet kommer i produksjon, sier Sanness.

Torstein Sanness sier Sverdrup-utbyggingen kom tre år for tidlig for det lille svenske selskapet Lundin. Håkon Jacobsen

Han sier til Teknisk Ukeblad at det kan være aktuelt at Lundin tar over operatørskapet når feltet er kommet i produksjon.

– Det er noen i partnerskapet som ønsker å gjøre det slik. Men det er en erkjennelse for oss at vi må opp i gåposisjon før vi kan løpe 100-meteren. Det har vært hardt nok å bygge ut butikken vår, så vi må ikke bli for selvsikre. Nå er vi ferdig med planleggingen av Luno-utbyggingen, og vi har det litt som hatten passer, sier Sanness.

Oljedirektøren: – Har ikke kontroll på Avaldsnes' størrelse

Statoil har sagt at de har som ambisjon å sette Sverdrup-feltet i produksjon innen utgangen av 2017.

Les også:

Operatørrollen bestemmes snart

Oljeutbygginger kan bli stanset

Ny navneliste til ingen nytte

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.