ARKIVNYHETER

Statoil blir energiselskap

ENDRER NAVN: Statoil er tilbake - nå som energiselskap. Styret i selskapet foreslår at generalforsamlingen sier ja til navnet Statoil den 19. mai.
ENDRER NAVN: Statoil er tilbake - nå som energiselskap. Styret i selskapet foreslår at generalforsamlingen sier ja til navnet Statoil den 19. mai. Bilde: Bendiksby, Terje
Kjetil Malkenes Hovland
24. mars 2009 - 14:31

StatoilHydro opphører å eksistere den 19. mai.

Det har styret i selskapet foreslått overfor selskapets generalforsamling.

19. mai er Statoil-navnet tilbake, hvis statsråden godkjenner forslaget.

- Et godt navn

- Jeg mener at Statoil er et godt navn, med en lang og solid forankring i nyere norsk industrihistorie, sier statsråd Terje Riis-Johansen i en pressemelding.

FORNØYD: - Statoil er et godt navn, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen. 19. mai forsvinner StatoilHydro, og Statoil er tilbake. Anders J. Steensen
27. februar sendte Olje- og energidepartementet et brev til StatoilHydro hvor de bad om at "Statoil" måtte være en del av selskapets navn.

Ikke lenger bare olje

- Forslaget vi nå fremmer ivaretar den holdning til navnespørsmålet selskapets største eier, den norske stat, har uttrykt i et brev til styret, sier styreleder Svein Rennemo.

Nå skal også formålsparagrafen i selskapet endres. Statoil skal ikke lenger være et rent oljeselskap.

Også "andre energiformer"

- Styret har lagt frem et utkast til ny formålsparagraf der tilføyelsen ”andre energiformer” er med. Selskapet gjør dette for å synliggjøre satsning på utvikling av fornybar energi, sier Terje Riis-Johansen.

Det betyr at Statoil følger utviklingen i andre tidligere oljeselskaper, som prøver å favne om et bredere felt av energiformer enn bare olje og gass.

Satser på fornybar energi

"Dette reflekterer selskapets strategiske satsing på en gradvis oppbygging innen fornybar energi," skriver StatoilHydro i en pressemelding.

Den ambisjonen har selskapet hatt i minst ti år.

- Dette er en utvikling som jeg har diskutert med selskapet jevnlig, og jeg er godt fornøyd med den foreslåtte endringen, sier Riis-Johansen.

Endres fra november

Navneendringen gjelder fra 1. november 2009, og det betyr at også selskapets profil endres.

Et navneskifte vil trolig koste rundt 200 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.