OLJE OG GASS

Statoil ansatte dommeren i egen korrupsjonssak

Mens saken pågikk.

Statoil ansatte dommeren i en sak mellom dem og Biofuel mens saken pågikk.
Statoil ansatte dommeren i en sak mellom dem og Biofuel mens saken pågikk. Bilde: Dag Yngve Dahle
1. juli 2014 - 13:36

Nå får han kritikk for å ha opptrådt i strid med god dommerskikk. Det melder Aftenbladet.

Biooljeselskapet Biofuel saksøkte Statoil for korrupsjonsbeskyldninger i 2009. Rettssaken ble avvist i Stavanger tingrett i 2012, hvor Lars Ole Sikkeland var ansvarlig dommer.

Klaget

Biofuel klagde saken inn for Tilsynsutvalget for dommere. De mener at Sikkeland, som under rettssaken hadde takket ja til jobb hos Statoil, tok flere avgjørelser som fikk betydning for saken som kom opp etter at han sluttet.

I vedtaket fra tilsynsutvalget får Sikkeland kritikk for å ha opptrådt i strid med god dommerskikk. Utvalget mener Sikkeland burde ha gjort det kjent at han hadde fått jobbtilbud hos Statoil, eller trukket seg fra saken.

Til etterretning

Lars Ole Sikkeland, som fortsatt jobber i Statoil, sier at han tar saken til etterretning, og viser til Statoils kommunikasjonsavdeling for øvrige kommentarer.

Informasjonssjef i Statoil, Morten Eek, sier de forstår at det kan stilles spørsmål ved ansettelsen av Sikkeland, men vil ikke svare på hvorfor det skjedde.

– På generelt grunnlag vil vi også vurdere potensiell interessekonflikt som en del av helhetsvurderingen ved en ansettelse, sier han.

Les også:

Statoils naboer i Ohio måtte evakueres

Statoil om Castberg: – Vi klarer ikke bære denne kostnaden alene

Statoil tildeler Mariner-kontrakt til Aker Solutions  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.