KRAFT

Statnetts hovedkontor flyttes

SKUFFET: -  Vi i frykter at vi vil kunne komme på etterskudd med nettinvesteringer som har betydning for ny fornybar kraftproduksjon, sier Auke Lont.
SKUFFET: - Vi i frykter at vi vil kunne komme på etterskudd med nettinvesteringer som har betydning for ny fornybar kraftproduksjon, sier Auke Lont. Bilde: Jannicke Nilsen
Kjetil Malkenes Hovland
2. okt. 2010 - 14:19

Statnett skal flytte sitt hovedkontor til Nydalen i Oslo i begynnelsen av 2013.

Der vil de få 22.000 kvadratmeter med rom til 800 arbeidsplasser. Statnett har i dag 850 arbeidsplasser og regionkontor over hele landet.

Statnett har ansvaret for å drive og utvikle elnettet, og har i dag hovedkontor på Husebyplatået i Oslo.

Høyt aktivitetsnivå

I går signerte Statnett en 15-årige leieavtale med Avantor om å flytte inn i lokaler de eier på Nydalshøyden i Oslo.

– Vi har behov for mer plass og mer fleksible lokaler. Vi har tatt mål av oss til å bygge neste generasjon sentralnett, og det betyr et høyt aktivitetsnivå i årene framover. Det nye bygget vil være mer tilpasset Statnetts organisasjon de neste 15-20 årene, sier konsernsjef Auke Lont i en pressemelding.

Statnett har vurdert å bygge om sine tidligere kontorer, men kom til at det ble billigst, raskest og minst risikabelt å flytte til Nydalen.

Statnetts historie

I 1992 ble den statlige forvaltningsbedriften Statkraftsverkene delt i to selvstendige statsforetak, Statkraft SF og Statnett SF. Statkraft fikk ansvaret for kraftverkene, mens Statnett fikk ansvaret for elnettet.

Auke Lont har vært konsernsjef i Statnett fra 2009. Han tok over etter Odd Håkon Hoelsæter, som var selskapets øverste leder i 17 år.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.