KRAFT

Statnett utsetter byggestart

AKSJON: ¿ Vi ser dette som en delvis seier og er godt fornøyd med dagens aksjon, sier daglig leder Audun Klyve Gulbrandsen i Bevar Hardanger.
AKSJON: ¿ Vi ser dette som en delvis seier og er godt fornøyd med dagens aksjon, sier daglig leder Audun Klyve Gulbrandsen i Bevar Hardanger. Bilde: Scanpix
18. okt. 2010 - 11:06

Statnett sier de utsetter byggestarten for den nye kraftlinjen i Hardanger til tirsdag morgen etter at aksjonister hindret anleggsarbeidet mandag.

Bakgrunn: Aksjonister forsinker anleggsarbeid i Hardanger

Beslagla utstyr

Ved 6-tiden mandag morgen tok 30 aksjonister seg inn på anleggsområdet ved Kvamskogen. Ifølge NRK beslagla demonstrantene anleggsutstyr og satte dermed en midlertidig stopp for arbeidet.

Ved 10-tiden opplyste Statnett at de utsetter byggestarten til tirsdag morgen.

– Delvis seier

– Vi ser dette som en delvis seier og er godt fornøyd med dagens aksjon, sier daglig leder Audun Klyve Gulbrandsen i Bevar Hardanger til NRK. Han sier de nå vil se på planene for hva som skal skje fremover.

Arbeidet som skulle startet mandag morgen var byggingen av den nye 10 kilometer lange overføringsforbindelsen mellom Børdal i Samnanger og Mødal på Kvamskogen. Forbindelsen er en del av den omstridte kraftlinjen som skal gå fra Sima i Eidfjord.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.