KRAFT

Statnett ut av EBL

NØYTRALITET: - Vi har behov for å gjøre vår selvstendige rolle og vår nøytralitet tydeligere, sier konsernsjef Auke Lont i Statnett.
NØYTRALITET: - Vi har behov for å gjøre vår selvstendige rolle og vår nøytralitet tydeligere, sier konsernsjef Auke Lont i Statnett. Bilde: Jannicke Nilsen
19. mai 2009 - 14:06

– Vi har behov for å gjøre vår selvstendige rolle og vår nøytralitet tydeligere. Jeg vil understreke at utmeldelsen ikke skyldes verken misnøye med hvordan EBL fungerer eller uenighet i konkrete saker, sier konsernsjef Auke Lont i en pressemelding.

– Vi beklager selvsagt enhver utmeldelse fra EBL, men tar til etterretning Statnetts avgjørelse. EBL har et ryddig og profesjonelt forhold til Statnett, og det skal vi fortsatt ha, sier Steinar Bysveen, adm. direktør i EBL i en pressemelding.

– Riktig å avslutte

Statnett har siden 1990-tallet vært medlem av EBL, som først ble etablert som Energiforsyningens Fellesorganisasjon (Enfo).

På grunn av Statnetts nøytrale posisjon ble det understreket den gang at man ikke fant det riktig å inneha sentrale tillitsverv i organisasjonen.

Medlemskapet ble imidlertid opprettholdt for å kunne delta aktivt i det faglige fellesskap EBL representerer.

– Nå tar vi initiativ til en samarbeidsavtale med EBL for å kunne delta der viktige, faglige spørsmål utredes eller drøftes. Men vi finner det riktig samtidig å avslutte medlemskapet, slik at vår nøytrale posisjon blir tydeligere, sier Auke Lont.

– Konstruktivt samarbeid

– I fremtiden blir det enda viktigere å sette kraftsystemet inn i en større energipolitisk sammenheng, og EBL vil arbeide for at systemdebatten skjer på de rette premisser. Statnetts utmeldelse av EBL endrer ingenting ved sakens fakta, og fra vår side ser vi frem til et konstruktivt samarbeid med Statnett og andre aktører i debatten om fremtidens energipolitikk, avslutter Bysveen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.