KRAFT

Statnett trekker rettssak

TREKKER: Statnett var uenig i takstgrunnlaget av NorNed-anlegget i Kvinesdal og gikk til rettssak mot kommunen. Nå trekker de saken.
TREKKER: Statnett var uenig i takstgrunnlaget av NorNed-anlegget i Kvinesdal og gikk til rettssak mot kommunen. Nå trekker de saken. Bilde: Mona Sprenger
Mona Sprenger
23. nov. 2010 - 10:13

Statnett var uenig i takstgrunnlaget av NorNed-anlegget i Kvinesdal og gikk til rettssak mot kommunen.

Les saken: Saksøkes av Statnett

Trekker

Nå trekker de saken.

– Jeg er fornøyd med at Statnett trekker saken. Beslutningen innebærer at det nå kan settes strek over en sak som har pågått siden 2008, og som også har vært innom Høyesterett, sier ordfører Odd Omland til Teknisk Ukeblad.

Frafaller

At Statnett trekker saken betyr at Statnett frafaller alle krav og at Statnett også dekker kommunens omkostninger i saken.

– Da Statnett kom til oss og ville bygge NorNed, sa de at det dreide seg investeringer i en størrelsesorden 2,3 milliarder på land. Halvparten av disse investeringene ville gå til anlegget. I samsvar med vanlig praksis engasjerte vi fagkyndig takstmann, forteller Omland.

Nye kabler

Taksten ble satt til 720 millioner kroner. Taksten inkluderer en reservetransformator og byggelånsrente, som utgjør om lag 100 millioner i takstgrunnlaget

– Statnett gikk til sak og krevde at taksten måtte settes til 518 mill kr, dvs 3,6 mill kr i eiendomsskatt. Der startet de med å kreve innsyn i de juridiske vurderingene det var vist til i vårt første vedtak hvor transformatoren og byggelånsrenten var inkludert. Det satte saken om eiendomsskatten på vent, sier Omland, som synes det er problematisk at Statnett samtidig som de fører saken mot kommunen ber om tillatelser til nye utbygginger av 420 kV linjer og kabelforbindelser.

Kommunen har vært representert av advokat ved Høyesterett Caroline Lund og advokat Silje Aga Rogan I Advokatfirmaet Lund & Co fra Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.