KRAFT

Statnett selger Nord Pool ASA

Statnett selger Nord Pool ASA, men beholder Nord Pool Spot.
Statnett selger Nord Pool ASA, men beholder Nord Pool Spot. Bilde: Trond Isaksen/Statnett
Camilla Aadland
17. mars 2010 - 14:39

Kjøper er Nasdaq OMX.

Statnett og Svenska Kraftnät eier halvparten hver av Nord Pool ASA.

– Salget av det som gjenstår av Nord Pool ASA er en naturlig fortsettelse av salget av clearingvirksomhet, internasjonal derivathandel og konsulentvirksomhet som ble gjort til OMX i slutten av 2007, sier Svenska Kraftnäts direktør Mikael Odenberg i en pressemelding.Unna kjernevirksomheten

Nord Pool ASA driver handelsplassen for nordiske finansielle elderivat.

– Virksomheten har hatt en veldig god utvikling etter at vi startet den, sier kommunikasjonsdirektør i Statnett, Tor Inge Akselsen til E24.

Han viser til at resultatet i Nord Pool har skutt i været de siste årene.

– Nå hadde den imidlertid kommet opp på et nivå der både vi og Svenska Kraftnät mente at den bedre kunne videreutvikles av andre, fordi dette ligger et stykke unna vår kjernevirksomhet, sier Akselsen.Beholder Nord Pool Spot

Salget omfatter imidlertid ikke Nord Pool Spot, som driver det fysiske strømmarkedet i Norden.

– Det var viktig for oss å beholde den fysiske spotkursen, da dette ligger midt i vårt kjerneområde, forteller Akselsen til E24.

Nasdaq OMX kjøpte i 2008 Nord Pool Clearing og Nord Pool Consulting fra Nord Pool. Salget av Nord Pool ASA er en fullføring av transaksjonene som ble gjort i 2008.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.