KRAFT

Statnett hjelper u-land

Skal samarbeide med Norad om å hjelpe nettselskaper i utviklingsland.

SAMARBEID: Statnett-sjef Auke Lont og Norad-direktør Villa Kulild undertegner samarbeidsavtale om å styrke kompetansen til nettselskaper i utviklingsland. (Foto: Statnett)
SAMARBEID: Statnett-sjef Auke Lont og Norad-direktør Villa Kulild undertegner samarbeidsavtale om å styrke kompetansen til nettselskaper i utviklingsland. (Foto: Statnett)
Øyvind LieØyvind LieJournalist
14. juni 2012 - 07:07
Vis mer

Avtalen mellom de to, som ble undertegnet i går, skal gi et samspill mellom den tekniske fagkompetansen i Statnett og utviklingsarbeidet i Norad.

– Etter mer enn fem års innsats i blant annet Øst-Afrika har vi erfart hvor viktig det er å styrke nettselskapers kompetanse slik at de selv kan realisere samfunnsøkonomisk lønnsomme investeringsprosjekter. Norad er opptatt av det samme, og det er positiv at vi nå kan trekke veksler på hverandre, uttaler konsernsjef Auke Lont i Statnett.

Les også: Vil ha mer norsk vannkraft i Nepal

Mer effektiv nettdrift

Norad-direktør Villa Kulild er også glad for avtalen.

– Statnetts kompetanse er viktig for å få en bedre og mer effektiv nettdrift og for å bidra til en sikrere kraftforsyning. Tilgang til stabil energiforsyning er avgjørende for sosial og økonomisk utvikling, uttaler Kulild. 

Statnett har allerede hatt samarbeidsprosjekter med systemansvarlige selskaper i Tanzania, Uganda og Nepal.

I høst settes også et arbeid i Kenya i gang, og målet er å etablere et formelt samarbeid mellom de systemansvarlige selskapene i Kenya, Tanzania og Uganda.

Les også: Vil ha 78 prosent skattefradrag

Norden som forbilde

Lont sier Statnett her vil trekke veksler på den årelange erfaringen med regionalt samarbeid i Norden.

– Et tett og tillitsfullt samarbeid mellom nettselskaper i en region er avgjørende for å sikre en best mulig utnyttelse av tilgjengelige ressurser, sier Statnett-sjefen.

Les også:

Du kjøper 'skitten' strøm

Statnett nekter Norcem rabatt

Så mye dyrere blir strømmen av utenlandskabler

Vil ha europeisk superkraftnett  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.