KRAFT

Statnett får dispensasjon for reservekraftverkene

DISPENSASJON: Statnett får bruke reservekraftverkene i Midt-Norge for å hindre utkobling.
DISPENSASJON: Statnett får bruke reservekraftverkene i Midt-Norge for å hindre utkobling. Bilde: Kjell Herskedal/Scanpix
Øyvind LieØyvind Lie
17. des. 2010 - 13:16

Det vedtok regjeringen i statsråd i dag. Samtidig ble utslippstillatelsene midlertidig endret. Begge vedtakene gjelder for perioden uke 1-20 i 2011.

– Det at reservekraftverkene nå også kan brukes ved driftforstyrrelser og i vanskelige driftsituasjoner, gjør at vi reduserer sannsynligheten for utkobling av forbruk. Dette er et viktig tiltak for forsyningssikkerheten i området, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en pressemelding.

Les også: NVE anbefaler bruk av reservekraftverkene

Stram situasjon

Midt-Norge er nå i en stram kraftsituasjon, og situasjonen kan forverres utover vinteren. Også driften av kraftsystemet kan da bli vanskelig. Reservekraftverkene kan med denne dispensasjonen redusere alvorlige konsekvenser for kraftforsyningen i landsdelen ved for eksempel store ledningsutfall eller alvorlig effektmangel.

Les også: Statnett ber om årlig dispensasjon

2015

Statnett søkte om dispensasjon fra konsesjonsvilkårene for oppstart av reservekraftverkene i perioden uke 1 til 20, hver vinter frem til linjen mellom Ørskog og Sogndal er idriftsatt. Det vil tidligst skje i 2015. Søknaden om dispensasjon for 2012 og frem til ledningen er idriftsatt, vil bli behandlet senere.

Les også: Sverige redder Midt-Norge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.