KRAFT

Statnett ber om årlig dispensasjon

Statnett har søkt Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om dispensasjon for å bruke reservekraftverk i Midt-Norge.
Statnett har søkt Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om dispensasjon for å bruke reservekraftverk i Midt-Norge. Bilde: Kjell Herskedal/Scanpix
7. des. 2010 - 13:56

Statnett har søkt Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om dispensasjon for å bruke reservekraftverk i Midt-Norge hvis forsyningen svikter i vinter.

Vil ha årlig disp.

Statnett fikk i fjor vinter innvilget dispensasjon fra konsesjonsvilkårene for oppstart av kraftverkene på Tjeldbergodden og Nyhamna i Møre og Romsdal. Nå ber Statnett om at en slik dispensasjon blir gitt hver vinter fram til den planlagte kraftledningen mellom Ørskog og Fardal settes i drift.

Dispensasjonen innebærer at Statnett kan benytte reservekraftverkene ved omfattende feil på anlegg som er viktige for strømforsyningen.

Sårbar situasjon

I utgangspunktet kan reservekraftverkene kun benyttes hvis det oppstår en alvorlig situasjon som gjør at risikoen for å måtte rasjonere strøm anslås å være høyere enn 50 prosent.

Statnett begrunner behovet for økt beredskap med at kraftsituasjonen i Midt-Norge er sårbar for feil. Kraftproduksjonen er mindre enn strømforbruket, og konsekvensene kan bli alvorlige ved feil på kraftforsyningsanlegg i eller til Midt-Norge. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.