OLJE OG GASS

Statlige penger i Aptomar

Lars Solberg, daglig leder i Aptomar, gleder seg over 35 friske millioner fra investorer.
Lars Solberg, daglig leder i Aptomar, gleder seg over 35 friske millioner fra investorer. Bilde: Trond Gram
Trond Gram
8. apr. 2010 - 11:34

Det statlige investeringsfondet Investinor gjør sin første investering i maritim sektor når de nå går inn i Trondheims-selskapet Aptomar, som Selskapet utvikler og selger høyteknologisk sikkerhets- og navigasjonsutstyr for maritim sektor og offshoresektoren.

– Denne investeringen er veldig viktig for oss. Samtidig som Investinor går inn med 17,5 millioner kroner går eksisterende investorer inn med like mye, forteller Lars Andre Solberg, administrerende direktør i Aptomar.

Internasjonalisering

– Pengene går primært til internasjonalisering. Vi trenger å styrke vår egen salgsstyrke. I tillegg vil vi drive videreutvikling av nye produkter for å ta flere markeder, legger han til.

Aptomars hovedprodukt, Securus, er en sensorplattform med varmesøkende kamera, videokamera og søkelys. Systemet kan skreddersys med de sensorene kunden vil ha og kombineres med avansert kartsystem for dynamisk posisjonering og hurtig informasjonsdeling mellom fartøy, eller mellom fartøy og land.

Sensorene holder seg stabile, også i grov sjø, slik at de kan låses fast på det operatøren ønsker å ha kontroll på. Kartsystemet opereres enkelt med berøringsskjerm. Bruksområder er blant annet oljevernberedskap, overvåkings- og beredskapsoperasjoner.

– Mye reising

Selskapet, som siden den kommersielle oppstarten i 2009 solgt 13 Securus-systemer, blant annet til Havila Shipping, Siem Offshore, Simon Møkster shipping og seismikkselskapet PGS, jobber med å utvide sine markeder:

– Vi jobber mye med Brasil, vi har agenter i Kina, Russland, Korea og Japan. Vi får flere og flere agenter. Neste uke skal jeg til Aserbajdsjan på mandag og Malaysia på onsdag. Det blir mye reising, sier han.

– Motivasjon og driv

Investinor vil eie 15,8 prosent av Aptomar AS. Investeringsdirektør i Investinor Steinar Fossen har følgende kommentar til investeringen:

– Ledelse og ansatte i Aptomar AS representerer motivasjon og driv kombinert med sterk kompetanse innen teknisk kybernetikk, menneske-maskin-interaksjon og programvareutvikling, sier han i en melding og legger til at selskapet vil dra nytte av den sterke instrumenteringsklyngen i Trondheim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.