KRAFT

Statkraft ut av sol i Italia

UT AV SOL: Statkraft har solgt solkraftverket sitt i Casale i Italia.
UT AV SOL: Statkraft har solgt solkraftverket sitt i Casale i Italia. Bilde: Statkraft
Øyvind LieØyvind Lie
21. des. 2010 - 17:34

Statkraft har i dag signert og gjennomført en avtale om salg av Casale solpark til de to italienske selskapene Eurowood s.p.a og Blue Stream Resources s.r.l., skriver selskapet i en pressemelding.

Transaksjonen omfatter alle aksjene i det Statkraft-eide selskapet RA1, som eier Casale solpark. RA1 og Casale solpark eies nå av selskapene Eurowood og Blue Stream Resources med 50 prosent hver.

Les også: Åpner solpark i dag

Hemmelig pris

Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Casale var ferdig bygget i desember 2009, og ble offisielt åpnet i mars 2010. Parken ligger i Aprilia kommune, 6 mil syd for Roma. Kapasiteten i anlegget er 3,3 MW, og den årlige kraftproduksjonen er 4,5 GWh, tilsvarende det årlige elforbruket i 1200 italienske husholdninger.

Les også: Soler seg i Italia

Ut av sol

Salget av RA 1 og Casale solpark er en konsekvens av Statkrafts beslutning i juni 2010 om å fokusere sin strategi rundt kjerneområdene vannkraft, vindkraft, gasskraft og fjernvarme, opplyser selskapet.

Kommunikasjonsrådgiver Lars Magnus Günter i Statkraft opplyser til Teknisk Ukeblad at Statkraft også planlegger å selge seg ut av sitt siste solkraftprosjekt, i Spania.

Statkraft har nemlig en eierandel i utviklingsselskapet Reps, som har et solkraftprosjekt på 10 MW i Andalucia i Spania. Kraftverket er ennå ikke bygget.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.