KRAFT

Statkraft sliter med lave kraftpriser

Tapte penger i tredje kvartal.

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft må konstatere et negativt driftsresultat i tredje kvartal.
Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft må konstatere et negativt driftsresultat i tredje kvartal. Bilde: Stein Jarle Olsen
8. nov. 2012 - 10:33

Statkraft produserte mer kraft, men kraftprisene var lavere enn på mange år i tredje kvartal. Selskapet hadde et driftsresultat på minus 234 millioner kroner i tredje kvartal.

Lavere kraftpriser

Det statseide kraftselskapet som har 3.400 medarbeidere i mer enn 20 land, fikk dermed et langt svakere driftsresultat enn 2,1 milliarder i pluss, som ble resultatet i samme periode i fjor.

Før avskrivninger var driftsresultatet 1,1 milliarder, ned fra 1,7 milliarder i tredje kvartal i fjor.

– Kraftprisene i juli og august har vært lavere enn vi har sett i Norden på mange år. Til tross for det oppnådde Statkraft et akseptabelt resultat grunnet høy kontraktsdekning og noe høyere kraftproduksjon enn i samme periode i fjor, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Mye nedbør

Selskapet opplyser at markedsforholdene i tredje kvartal fortsatt var preget av mye nedbør og høy magasinfylling i Norden fra juli til september.

Sammen med økende produksjon av fornybar kraft kombinert med lavere økonomisk aktivitet i Europa ga dette lavere kraftpriser.

Statkraft produserte 11,4 TWh kraft i tredje kvartal, 4 prosent mer enn i samme kvartal i fjor.

Økningen var størst innenfor vannkraftproduksjonen som lå 10 prosent høyere enn i 2011.Statkraft fikk et resultat før skatt på nær 1,6 milliarder kroner, mot et underskudd på nesten 1,2 milliarder i fjor. Skattekostnaden var 948 millioner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.