KRAFT

Statkraft skal jakte mer på subsidier

Ny utenlandsstrategi.

Statkraft vil investere mer i land med attraktive støttesystemer, som i Storbritannia, hvor de allerede har vært med å bygge ut vindparken Sheringham Shoal.
Statkraft vil investere mer i land med attraktive støttesystemer, som i Storbritannia, hvor de allerede har vært med å bygge ut vindparken Sheringham Shoal. Bilde: Alan O'Neill
Øyvind LieØyvind LieJournalist
13. feb. 2014 - 13:04

Statkraft presenterte i dag selskapets resultat for 4. kvartal. Finansdirektøren fortalte at de endrer utenlandsstrategi.

– Strategiendringen innebærer at mer av våre investeringer utenfor Norge vil gjøres enten i markeder som har attraktive støtteregimer, for eksempel i Storbritannia, eller i markeder med underliggende vekst i energietterspørselen, sa Statkrafts finansdirektør Jens Bjørn Staff under presentasjonen.

Les også: Nå godtar Statkraft offentliggjøring av vindkraftproduksjonen på timesnivå

– Spissing

Overfor Teknisk Ukeblad understreker han at det ikke er snakk om noen stor endring i strategien.

– Det er mer en fokusering, sier Staff.

– Er det bare Storbritannia hvor det er aktuelt å søke gode støtteregimer?

– I Europa nå er det Storbritannia og Norge og Sverige, sier Staff.

– I Europa nå er det Storbritannia og Norge og Sverige, sier Staff.Finansdirektør Jens Bjørn Staff i Statkraft understreker at det ikke er snakk om noen stor endring, men om en fokusering av strategien. Øyvind Lie

– Når dere satser på markeder med gode støtteordninger og energivekst, hva er det dere da nedprioriterer?

– Det er ikke markeder vi skaller av, men vi investerer ikke i gasskraft nå. Det er en spissing av strategien i forhold til tidligere når det gjelder gasskraft, av naturlige årsaker. For det er ikke lønnsomt lenger, sier Statkrafts kommunikasjonsdirektør Bente E. Engesland.

Les også: – Ingeniører leverer fem på, HR og kommunikasjon leverer fem over

Ny utbyggingsenhet

Når det gjelder den internasjonale satsingen understreket Staff at Statkrafts posisjon er styrket gjennom en avtale med Norfund, som innebærer en integrasjon av virksomhetene i Sør-Amerika og Sør-Asia i Statkraft, mens SN Power skal satse videre på Afrika, Mellom-Amerika og Sørøst-Asia.

Statkraft har også besluttet å etablere en egen utbyggingsenhet i sitt forretningsområde Internasjonal vannkraft. Enheten skal levere utbyggingstjenester til internasjonale vannkraftprosjekter i Statkraft og SN Power.

Statkraft oppnådde i fjerde kvartal et underliggende driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 3843 millioner kroner, som er 326 millioner kroner bedre enn i tilsvarende kvartal i 2012. Resultat etter skatt endte på 2354 millioner kroner.

Les også:

NVE vil øke prisene på elsertifikatene

Norwea advarer Siv Jensen mot å ikke høre på Stortinget  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.