KRAFT

Statkraft selger solprosjekt

SELGER SOL: Statkraft selger solenergiprosjektet Borgo til norske Innotech Solar.
SELGER SOL: Statkraft selger solenergiprosjektet Borgo til norske Innotech Solar. Bilde: Solon
Kjetil Malkenes Hovland
16. nov. 2010 - 09:32

Statkraft selger solkraftprosjektet Borgo på 3,3 MW som bygges 70 kilometer sør for Roma.

Det er prosjektselskapet RA 2 S.r.l. som selges til ITS Power AG, som igjen eies av det norske selskapet Innotech Solar AS.

RA 2 ble etablert i 2007. Borgo skal ha alle tillatelser på plass i løpet av neste år.

– Lovende marked

– Innotech Solar ser Italia som et av de mest lovende landene for solkraft i 2011, og overtakelsen av Borgo-prosjektet gir en "flying start" i dette markedet. Energien fra det planlagte solkraftverket vil levere strøm til mer enn 1000 husholdninger i minst 25 år, sier Robert Kröni, konserndirektør kraftverk i Innotech Solar AS, ifølge en pressemelding.

Bakgrunnen for salget er at Statkraft mangler penger til alle satsingene sine og derfor må droppe en del områder, inkludert sol: Statkraft holder igjen

SHERINGHAM VINDPARK: Slik ser StatoilHydro for seg det nye havvind-prosjektet sammen med Statkraft. Prislappen på anlegget utenfor Storbritannia er 10 milliarder norske kroner.
SATSER FORTSATT: Statkraft bygger fortsatt havvind i Storbritannia sammen med Statoil, men dropper solenergi. Nå selger de prosjektet Borgo i Italia. Statoil

Les også: Statkraft satser på gass

Gass og fjernvarme

Statkraft vil nå fokusere på gasskraft, fjernvarme, vannkraft og vindkraft, og selger sine solparker.

Statkraft er fremdeles størst i Europa innen fornybar energi, med 3200 medarbeidere fordelt på 20 land. Innotech Solar leverer solceller, moduler og nøkkelferdige solkraftverk.

Les også: Reddet av høyere kraftpriser

Statkraft kutter staben

Eks-styreleder Arvid Grundekjøn:

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.