NETTARKIV

Statkraft satser i Tyrkia

Mona Sprenger
18. mars 2009 - 11:17

Ferdig bygget vil anleggene få en samlet, gjennomsnittlig produksjonskapasitet på mer enn 2 TWh årlig. Avtalen er Statkrafts første i Tyrkia.

Spennende

-Tyrkia er ordentlig spennende. Landet har et stort potensial innen fornybar energi. Det gjelder både vann, vind og sol. Strategisk er det veldig viktig å få et forfeste i Tyrkia, som er i ferd med å bli mer og mer integrert i det europeiske markedet, sier Torbjørn Steen, informasjonssjef, Statkraft AS . Statkraft vil ennå ikke oppgi kjøpesummen.

- Vi venter med det til alle betingelsene er på plass

Hele prosjektporteføljen har en planlagt samlet installasjon på 633 MW og en gjennomsnittlig produksjonskapasitet på 2,1 TWh i året. Utbygging av alle prosjektene forventes å medføre et investeringsbehov på EUR 600-700 millioner.

- Dette er store prosjekter og et anseelig løft.

Må godkjennes

Ett av vannkraftprosjektene i porteføljen er under bygging. Det vil ha en installert effekt på 20 MW og ferdigstilles rundt årsskiftet. Utbygging av de øvrige prosjektene kan tidligst begynne i 2010. Fire av prosjektene har alle nødvendige tillatelser for å starte bygging, mens de to siste forventes å få endelige tillatelser av de tyrkiske reguleringsmyndighetene, EMRA, i løpet av kort tid. Overdragelsen av aksjene er planlagt gjennomført i juni i år. Avtalen forutsetter at relevante myndigheter godkjenner transaksjonen.

Les mer om: