KRAFT

Statkraft satser i Storbritannia

Statkrafts konsernsjef Bård Mikkelsen vil bygge syv vindparker i Storbritannia, med totalt 343 MW effekt.
Statkrafts konsernsjef Bård Mikkelsen vil bygge syv vindparker i Storbritannia, med totalt 343 MW effekt. Bilde: Scanpix

Målet er å bli størst på vindkraft i Europa.

– Det er større politisk interesse for utbygging av vindkraft i Storbritannia. Det merker vi, sier kommunikasjonsdirektør Aslak Øverås i Statkraft til Dagens Næringsliv.

Syv parker

Derfor har selskapet nå planer om å bygge syv nye vindparker i Storbritannia, med en samlet effekt på 343 MW.

Foreløpig har kun to av parkene fått konsesjon.

Les også:

Selskapet har nå kjøpt ut sin amerikanske partner Catamount Energy Corporation fra Blaengwen vindpark i Wales, og eier nå 100 prosent.

Siemens leverandør

Utbyggingen av parken med 10 turbiner startet forrige uke. Den skal kunne forsyne 16.000 husstander med strøm når den står ferdig i 2010, med sin totale effekt på 23 MW og en årlig produksjon er ca 65 GWh. Siemens Wind Power er valgt som turbinleverandør, mens entreprenørselskapet Carillion har fått byggeoppdraget, opplyser Statkraft en pressemelding.

Totalkostnaden er anslått til cirka 310 millioner kroner.Tre ganger

Statkraft har også konsesjon på bygging av en annen vindpark.

Carraig Gheal skal bli nesten tre ganger så stor som Blaengwen, og skal også være ferdig i 2010.

Europamester

- Statkraft har mål om å bli en ledende vindkraftaktør i Europa. Storbritannia er kanskje det landområdet i Europa som har best vindressurser ved siden av Norge. I tillegg har britene høye kraftpriser og gunstige rammebetingelser for fornybar energi. Oppkjøpet i Wales er helt i tråd med strategien vår, sier konserndirektør Jon Brandsar i Statkraft.I Norge har Statkraft tre parker, med totalt 245 MW effekt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.