KRAFT

Statkraft rykker inn i Tyrkia

Leif Hamnes
18. mars 2009 - 10:47

Sju vannkraftprosjekter i Tyrkia er seneste tilskudd til porteføljen til et hardsatsende og stadig ekspanderende Statkraft.

Les også: Statkraft vurderer Frankrike

I en pressemelding i dag opplyser Statkraft at selskapet har signert en avtalen med tyrkiske Global Investment Holdings om kjøp av selskapet Yesil Enerji, som eier rettighetene til sju vannkraftprosjekter.

Tilfreds sjef

Prisen er ikke oppgitt. Men avtalen markerer like fullt Statkrafts første engasjement i Tyrkia, noe konsernsjef Bård Mikkelsen er synlig fornøyd med.

– Vi er svært tilfreds med denne avtalen. Statkraft overtar en portefølje av lønnsomme vannkraftprosjekter som vil gi Tyrkia mer ren energi. Statkraft er i dag størst innen fornybar energi i Europa og ønsker å få et fotfeste i Tyrkia, som er i ferd med å integreres i det europeiske energimarkedet, uttaler Mikkelsen.

2 TWh

Ferdig bygget vil anleggene få en samlet, gjennomsnittlig produksjonskapasitet på mer enn 2 TWh årlig.

Hele prosjektporteføljen har en planlagt samlet installasjon på 633 MW og en gjennomsnittlig produksjonskapasitet på 2,1 TWh i året.

Utbygging av alle prosjektene forventes å medføre et investeringsbehov på EUR 600-700 millioner, ifølge pressemeldingen.

Allerede i gang

Ett av vannkraftprosjektene i porteføljen er under bygging, og ferdigstilles rundt årsskiftet.

Utbygging av de øvrige prosjektene kan tidligst begynne i 2010, men fire av prosjektene har allerede alle nødvendige tillatelser for å starte bygging.

De to siste forventes å få endelige tillatelser av de tyrkiske reguleringsmyndighetene, EMRA, i løpet av kort tid, opplyser Statkraft.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.