ENERGI

Statkraft-resultatet vokste med 1,2 milliarder

Driftsresultat på 2,6 milliarder kroner i andre kvartal.

Statkrafts resultat før skatt økte med 1,9 milliarder kroner fra i fjor.
Statkrafts resultat før skatt økte med 1,9 milliarder kroner fra i fjor. Bilde: Statkraft
18. juli 2019 - 08:50

Statkraft hadde et underliggende driftsresultat på 2,6 milliarder kroner i andre kvartal, en oppgang på 1,2 milliarder fra samme periode i fjor.

Økningen skyldtes først og fremst et forbedret resultat fra markedsoperasjoner og høyere kraftproduksjon, opplyser selskapet i en pressemelding.

Den gjennomsnittlige systemprisen var i april til juni 35,6 euro per megawattime, ned med 9 prosent fra andre kvartal 2018. Statkrafts totale kraftproduksjon endte på 12,3 terawatt, en økning på 0,9 prosent.

– Det beste i selskapets historie

Resultat etter skatt endte på 2,1 milliarder kroner, en økning på 1,9 milliarder kroner fra i fjor.

Også for første halvår er resultatet sterkt, med et underliggende driftsresultat på 9 milliarder kroner. Det er en forbedring på 1,7 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i 2018.

– Driftsresultatet for første halvår er det beste i selskapets historie og gjenspeiler god drift og vellykkede markedsaktiviteter, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

De siste årene har selskapet inngått nye, og reforhandlet eksisterende kontrakter i Norge og utlandet. Avtalen med spanske Audax Renovables skal ifølge Statkraft gjøre selskapet til en konkurransedyktig leverandør av fornybar energi, og i juni ble det besluttet at de skal bygge vannkraftverket Los Lagos i Chile. Det vil styrke selskapet i det chilenske markedet, og forventes å være ferdigstilt i andre kvartal 2022.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.