KRAFT

Statkraft overtar Bardufoss kraftverk

BLE ENIGE: Striden om Bardufoss kraftverk er over etter at Statkraft og Troms Kraft er blitt enige om betingelsene for innløsning.
BLE ENIGE: Striden om Bardufoss kraftverk er over etter at Statkraft og Troms Kraft er blitt enige om betingelsene for innløsning. Bilde: Kjell-Are Sollied
Øyvind LieØyvind Lie
2. jan. 2012 - 15:30

Statkraft løser inn eiendommer, anlegg og rettigheter knyttet til Bardufoss kraftverk fra Troms Kraft. Innløsningssummen er 450 millioner kroner. Kraftverket vil etter konkurranserettslig avklaring bli overført til Statkraft.

– Det at vi er tvunget til å selge Bardufoss kraftverk til Statkraft er ikke en ønsket situasjon for Troms Kraft. Når det er sagt er vi tilfreds med at vi er kommet til enighet om vilkårene for innløsning og vi er komfortable med innholdet i avtalen, sier Anna Maria Aursund, administrerende direktør i Troms Kraft Produksjon i en pressemelding.

Les også: Troms Kraft dømt til å selge Bardufoss kraftverk

Dømt til å selge

Leieavtalen Troms Kraft hadde til fallrettighetene i Bardufoss gikk ut 1. mai 2010.

Statkraft og Troms Kraft var uenige om rettighetene ved avtalens utløp, men en voldgiftsdom i september 2011 slo fast at leieavtalen er utløpt og at Statkraft har rett til å innløse kraftverket mot vederlag.

Kraftverket er det nederste kraftverket i Barduelven og produserer om lag 225 GWh/år. Statkraft eier og driver de øvrige kraftverkene i Barduelven, Innset og Straumsmo.

Les også: – Arrogant av Statkraft

Statkraft og Troms Kraft har inngått en interimsavtale som sikrer drift av Bardufoss kraftverk inntil de konkurranserettslige spørsmål er avklart.

Arbeidsmiljølovens regler om virksomhetsoverdragelse vil være styrende for overføring av personell.

Personell ved kraftverket vil etter konkurranserettslig avklaring bli overført til Statkraft.

Les også: Statkraft krever kraftverk tilbake

Tilfreds

– Jeg er tilfreds med at vi har blitt enige om betingelsene for innløsning av Bardufoss kraftverk, sier konserndirektør Asbjørn Grundt i Statkraft i en pressemelding.

Troms Kraft og Statkraft er også enige om oppgjørsformen knyttet til en avtale om fallrettigheter i Guolasjåkka i Kåfjordvassdraget som Troms Kraft leier av Statkraft.

Statkraft forplikter seg til i 2021 enten å selge fallrettigheter i Guolasjåkka til Troms Kraft eller motta en engangsbetaling av framtidig leievederlag.

– Jeg er svært tilfreds med at vi fått en ryddig og forutsigbar avtale om oppgjørsform knyttet til fallrettighetene i Guolasjåkka, sier Anna Maria Aursund.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.