ENERGI

Statkraft: Krig setter fart i utviklingen av solkraft

Behovet for å redusere avhengigheten av russisk gass samt fornybarambisjoner gjør at utbyggingen av solkraft vokser kraftig i Europa, mener Statkraft.

Utbyggingen av solkraft i Europa vokser kraftig. Ifølge Statkrafts analyser skyldes det blant annet behovet for å gjøre Europa mindre avhengig av russisk gass etter invasjonen av Ukraina.
Utbyggingen av solkraft i Europa vokser kraftig. Ifølge Statkrafts analyser skyldes det blant annet behovet for å gjøre Europa mindre avhengig av russisk gass etter invasjonen av Ukraina. Illustrasjonsfoto: Robert Schlesinger/ NTB
25. okt. 2022 - 10:17

Ifølge Statkrafts Lavutslippsscenario – en årlig analyse av det globale energimarkedet – vil Europa få betydelig mer solkraft innen 2030 enn forventet før krigen i Ukraina.

Sammen med vindkraft er solkraft pekt på som den avgjørende fornybarteknologien for å redusere EUs avhengighet av russisk gass og kutte utslipp.

Den ferske analysen viser en årlig utbygging av solkraft i EU på mellom 45 og 52 gigawatt fram til 2030. Dette er betydelig høyere enn den årlige forventningen på 33 gigawatt før Russlands invasjon av Ukraina.

– I lavutslippsscenarioet ser vi at de beste tiltakene for å løse den pågående energikrisen langt på vei er de samme som trengs for å begrense klimakrisen, sier Christian Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft, i en pressemelding.

Den faktiske transporten av kjøretøyene gikk fra Orkanger til Thessaloniki 25. mars. Forsvaret og Forsvarsmateriell donerer totalt 40 lastebiler og 36 feltvogner.
Les også

Forsvaret har donert 76 kjøretøy til Nord-Makedonia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.