KRAFT

Statkraft fosser videre

Bård Mikkelsen Statkraft
Bård Mikkelsen Statkraft Bilde: Scanpix
Leif Hamnes
6. nov. 2008 - 09:10

Statkrafts 3. kvartal ga et resultat før skatt på 2,6 milliarder kroner, nesten 1 milliard bedre enn i samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet kom på 3,2 milliarder kroner, også det en økning på 1 milliard kroner fra samme kvartal i fjor, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Gullår

Omsetningen endte på nesten 4,8 milliarder kroner, en oppgang fra på 1,7 milliarder kroner fra tredje kvartal i fjor.

Den positive utviklingen gjelder også for årets tre første kvartaler sett under ett, sammenlignet med fjorårets første tre kvartaler.

– Statkraft fikk et godt resultat i årets tre første kvartaler. Dette skyldes høyere kraftpriser, økt produksjon og gode resultater fra sikringsaktivitetene, samt en betydelig innsats fra de ansatte, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft i en pressemelding.

God butikk

Kraftprisen i det nordiske markedet var nemlig betraktelig høyere i årets tre første kvartaler sammenlignet med samme periode i 2007.

Gjennomsnittlig systempris steg med hele 86 prosent, samtidig som den totale produksjonen for konsernet var 38,0 TWh, en økning på 27 prosent.

Industrikraft

I resultatrapporten legger Mikkelsen også vekt på industrikraftavtalene Statkraft nylig inngikk med Boliden Odda for perioden 2009 til 2030.

– Avtalen viser at Statkraft er i stand til å tilby industrien forutsigbare, langsiktige og kommersielle betingelser, sier Mikkelsen.

Leveransen på om lag 20 TWh er den største industrikraftavtalen Statkraft har inngått siden 1998. Som et ledd i avtalen overtar Statkraft aksjene til Boliden Odda i AS Tyssefaldene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.