KRAFT

Statkraft fornøyd likevel

Statkrafts konsernsjef Bård Mikkelsen mener fjorårets resultat er akseptabelt, i lys av den økonomiske situasjonen.
Statkrafts konsernsjef Bård Mikkelsen mener fjorårets resultat er akseptabelt, i lys av den økonomiske situasjonen. Bilde: Scanpix
Jannicke Nilsen
18. feb. 2010 - 11:56

Lavere kraftpriser og redusert produksjon hindret ikke Statkraft fra å komme på pluss-siden da regnskapet fra fjoråret skulle gjøres opp.

Underliggende resultat før skatt endte på 10 654 millioner kroner. For fjerde kvartal ble resultatet 3986 millioner kroner.

Produserte mindre

- 2009 var preget av et betydelig fall i kraftprisene drevet av uroen i verdensøkonomien. Statkraft valgte å tilpasse seg markedet ved å produsere mindre i Norge enn i 2008 da kraftprisene og våre resultater var rekordhøye. I lys av dette er resultatet for fjoråret akseptabelt, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i en pressemelding.

Mens den norske gassproduksjonen økte noe, var den norske vannkraftproduksjonen var vesentlig lavere i fjor. Vindkraftproduksjonen var på nivå med 2008.

Lavere kraftpris

Den gjennomsnittlige nordiske systemprisen falt i fjor med 22 prosent til 35 EUR/MWh, mens den gjennomsnittlige spotprisen i det tyske markedet (EEX) fallt med 41 prosent til 38,9 EUR/MWh.

Konsernet produserte totalt 56,9 TWh i fjor. I fjerde kvartal var produksjonen på 17,8 TWh.Høy aktivitet

Mikkelsen viser til høyt aktivitetsnivå i organisasjonen, i tillegg til at flere prosjekter tok avgjørende steg mot realisering.

Samtidig håper han staten bidrar med mer egenkapital.

- Dette sikrer konsernet et solid fundament for videre vekst, der nivået på satsingen avhenger av statens vilje til å styrke Statkrafts egenkapital og endre utbyttepolitikken, sier Mikkelsen.

Nye tilskudd

Nye aktiviteter fra bytteavtalene med E.ON AG og konsolideringen av SN Power sikret at brutto driftsinntektene økte til 25 675 millioner kroner.

Fallet i kraftprisene, lavere produksjon og økte kostnader reduserte imidlertid driftsresultatet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.