ENERGI

Statkraft får kjøpe Agder Energi

Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman har nå besluttet at Statkraft må selge seg ut av E-CO Vannkraft AS og Hedmark Energi AS (HEAS), samt selge produksjonskapasitet tilsvarende 1 TWh for å kunne erverve 45,5 pst. av aksjene i Agder Energi AS som eies av 30 kommuner. Samlet vil kommunene fortsatt være majoritetseiere i Agder Energi.

I tillegg må Statkraft gi tilsynsmyndighetene økt innsyn i Statkrafts markedsagering. Det er satt klare frister for når disse vilkårene må være oppfylt.

Statsråd Victor D. Norman mener at dette er en god løsning for alle parter.

- Statkraft får gjennomført sine industrielle intensjoner samtidig som konkurransen i Sør-Norge skjerpes, uttaler han i en pressemelding.

Når Statkraft må selge sin eierandel på 20 prosent i E-CO og 49 prosent i HEAS til en uavhengig tredjepart, blir det minst en betydelig aktør mer i Sør-Norge som kan konkurrere med Statkraft. E-CO er Norges største kraftprodusent nest etter Statkraft. HEAS er i dag ett av selskapene i Statkraftalliansen.

Konsernsjef Eivind Krokmo i Agder Energi AS tror at salget vil åpne for nye muligheter når selskapet nå kommer i posisjon i viktige områder i Statkraftalliansen. Agder Energi er Norges tredje største energikonsern med 16 heleide datterselskaper.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.