KRAFT

– Statkraft er en bremsekloss

Camilla Aadland
27. juni 2009 - 09:56

– Statkraft blir oppfattet som en bremsekloss for industriell utvikling og vekst i regionen. Det skriver lederne for Hordaland Arbeiderparti, Hordaland Senterparti og nestleder i Hordaland SV i et brev til næringsminister Sylvia Brustad.

Lokomotiv

De rødgrønne politikerne i Hordaland har et ønske om at BKK skal være et lokomotiv i regionen.

I dag opplever ansatte i BKK og politikere i Hordaland at Statkraft bremser utviklingen av nye forretningsområder.

– Byrådet i Bergen har blitt enige med Statkraft om å ta et ekstraordinært utbytte på nesten 500 millioner kroner, som skal finansiere en halvering av eiendomsskatten i Bergen. Vi frykter at dette vil føre til en innskrenkning av andre forretningsområder, og spesielt BKK Fiber, sier Sveinung Valle, leder av Hordaland Arbeiderparti til Teknisk Ukeblad.

Uenig

Statkraft eier 49,9 prosent av BKK, og har sammen med Bergen kommune aksjemajoritet i selskapet.

– Opposisjonen i Bergen er uenig, de tillitsvalgte er uenig og politikerne i alle omegnskommunene er uenig i dette. Vi ønsker oss BKK som en regional utviklingsaktør, sier Valle.

Formål

De rødgrønne Hordalands-politikerne opplever at Statkrafts representanter i de regionale selskapene er svært opptatt av å bare ta hensyn til Statkrafts interesser.

– Vi har et sterkt ønske om at de regionale energiselskapene som Statkraft har eierskap i, skal være viktige aktører i sine regioner. Staten som eier bør tenke på slike formål når en neste gang velger styremedlemmer til Statkraft, sier leder Steinulf Tungesvik i Hordaland Senterparti til Teknisk Ukeblad.

Engasjement

Europadirektør Oluf Ulseth i Statkraft sier det er naturlig at det statlig eide selskapet skaper engasjement.

– Statkraft er opptatt av å være en industriell utvikler i Norge, og å være en god eier. I forhold til BKK opplever vi en god og konstruktiv dialog og at det er en bred enighet mellom eierne om utviklingen fremover, sier Ulseth til Teknisk Ukeblad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.