KRAFT

Statkraft åpner likevel for vindkraft på Fosen

Men sier fortsatt nei til Snillfjord.

Statkraft skriver i en redegjørelse til næringsminister Monica Mæland at vindkraftprosjektet på Fosen fortsatt er lønnsomt, og kan være interessant å bygge ut på egen hånd - uten Snillfjord. stat
Statkraft skriver i en redegjørelse til næringsminister Monica Mæland at vindkraftprosjektet på Fosen fortsatt er lønnsomt, og kan være interessant å bygge ut på egen hånd - uten Snillfjord. stat Bilde: Frank May/NTB scanpix
NTB NTB NTB
17. juni 2015 - 07:24

Statkraft åpner nå for å bygge ut et vindkraftprosjekt i Midt-Norge likevel, men bare på Fosen.

For to uker siden vedtok styret i Statkraft å skrinlegge vindkraftprosjektene på Fosen og i Snillfjord. Beslutningen førte til skarpe reaksjoner både på lokalt og nasjonalt nivå.

Lønnsomt på Fosen

Mandag var det ekstraordinært styremøte i Statkraft, der styret tok stilling til en utvidet redegjørelse som ble sendt til næringsminister Monica Mæland (H).

I redegjørelsen kommer det fram at Statkraft mener prosjektene på Fosen er lønnsomme, mens Snillfjord ikke vil være lønnsomt. Forklaringen på at Fosen er lønnsomt, er at det blåser mer der, heter det i redegjørelsen.

Statkrafts styreleder Olav Fjell vil overfor Dagens Næringsliv ikke kommentere redegjørelsen, men han åpner for at Statkraft kan snu beslutningen dersom det er snakk om utbygging kun på Fosen.

– Det vi sa nei til var å bygge ut 1.000 megawatt på Fosen og i Snillfjord, som var forutsatt av Statnett. Dersom det er mulig å se på deler av prosjektene, kan det være interessant, sier Fjell til DN.

Les også: Nytt nei kan bli endelig stopper for industrieventyret i Midt-Norge

Står klar til å overta

Fredag skrev DN at et stort internasjonalt finanskonsern vurderer å overta Statkrafts vindkraftprosjekter.

Nå skriver avisen at det er sveitsiske Credit Suisse som planlegger å legge fram et bud.

Mæland ønsker overfor DN ikke å kommentere saken nå, men hun har tidligere sagt at regjeringen vil vurdere å be Stortinget omgjøre beslutningen om å gi Statkraft 10 milliarder kroner som følge av at Statkraft ville legge ned de to prosjektene

Les også: Vindmølle gir strømkunder blafrende downlights og «enorme forstyrrelser»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.