Statens vegvesen vurderte å stenge tunneler på E39 hele døgnet under rehabilitering - det blir det ikke noe av

Dermed ble protestene hørt.

Tunnelene på E39 skal oppgraderes, men Statens vegvesen dropper å stenge dem hele døgnet etter ekstern risikoanalyse og protester fra lokalmiljøet.
Tunnelene på E39 skal oppgraderes, men Statens vegvesen dropper å stenge dem hele døgnet etter ekstern risikoanalyse og protester fra lokalmiljøet. Foto: Google Maps
16. aug. 2018 - 08:33

Fem tunneler på det som var Norges første OPS-prosjekt; E39 mellom Thamshavn og Klett i tidligere Sør-Trøndelag skal snart oppgraderes.

Billigere men mindre trafikksikkert

Den nye veistrekningen åpnet i 2005, og tok dermed over for den gamle E39, som nå heter fylkesvei 800 - som er belastet med mange ulykker. 

For å kunne rehabilitere tunnelene, må de naturligvis stenges mens arbeidet pågår, og i den sammenheng ble to alternativ lagt på bordet. 

Det ene gikk ut på å stenge tunnelene hele døgnet. Dette ville gi større belastning på den ulykkesutsatte fylkesveien, men ville forkorte kostnaden, samt anleggstiden med cirka en måned. 

Det andre forslaget gikk ut på å nattestenge tunnelene, slik at trafikken kan gå som normalt på dagtid. 

Det første forslaget fikk imidlertid mange reaksjoner i lokalsamfunnet med tanke på trafikksikkerheten i anleggsperioden, og i en risikoanalyse utført av Norconsult for Statens vegvesen, ble det også pekt på risikoen ved en heldøgnsstegning.

Analysen kan du lese her.

– Vi tar dette alvorlig, og det er derfor vi har valgt å få utarbeidet denne analysen, sa Vegvesenets prosjektleder Odd Arild Lindseth til veier24, da vi først omtalte saken. Han fortalte videre at uttalelser fra politikere, næringsliv og andre, også ville bli lagt til grunn når beslutningen skulle tas. 

LES OGSÅ: Oslofjordtunnelen utsatt for jordskjelv - for dårlige forundersøkelser mener Norsar

Blir nattestengt

Nå er det altså klart at tunneloppgraderingen vil foregå på natterstid. 

– Statens vegvesen Region midt har nå besluttet at denne jobben skal gjøres på kvelds- og nattestid. Det blir altså ikke heldøgnstenging. Det kan også være aktuelt å stenge E39 enkelte helger. Disse vil i tilfelle bli varslet i god tid, sier regionvegsjef Berit Brendskag Lied i Statens vegvesen i en pressemelding. 

Hun forteller at etaten har gått gjennom rapporten grundig, før man bestemte seg. 

Det er ennå ikke fastsatt når oppgraderingsarbeidet starter. 

LES OGSÅ: Til høsten starter oppgradering av tunnelene på innfartsåren til Bergen - skal pågå helt til 2021

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.