Verkstedeier tilkjent millionbeløp etter omlegging av vei

Tok saken til tingretten.

Det skal bygges ny fylkesvei 17 ved Lurøy i Helgeland. Det har ført til problemer for en lokal verkstedeier.
Det skal bygges ny fylkesvei 17 ved Lurøy i Helgeland. Det har ført til problemer for en lokal verkstedeier. Illustrasjon: Google Maps
3. sep. 2018 - 12:23

Det er i forbindelse med omlegging av fylkesvei 17 ved Liatinden i Lurøy kommune at saken har oppstått. Dette er en skredutsatt strekning, og nå jobbes det med bygging av to tunneler, slik at folk kan passere gjennom fjellet, i stedet for å kjøre rundt. 

Mister arbeidsplassen

Dette fører til at den gamle veien blir stengt, og det betyr at det ikke går an å komme seg til et båtverksted i området. 

Det er NRK som forteller historien om verkstedeieren som først ble tilbudt 300.000 kroner i kompensasjon for dette. 

Dette gikk han ikke med på, og tok saken til Rana tingrett. De har nå kommet fram til at Statens vegvesen må betale 2,7 millioner kroner. 

Salgsverdien på eiendommen ligger på 200.000 kroner, men bruksverdien gjør at retten mener Vegvesenet må ut med en betraktelig større sum. 

Etaten på sin side er uenig i dommen, som foreløpig ikke er rettskraftig. Ankefristen er satt til 17. september. 

Ferdig til neste år

Det er PNC Norge som er hovedentreprenør på prosjektet, og i sommer ble det meldt at man forventer gjennomslag i den siste tunnelen i løpet av september. Denne er nesten to kilometer lang. 

På den andre 360 meter lange tunnelen, skjedde gjennomslaget i fjor høst, og hele prosjektet skal være ferdig mot slutten av neste år. 

LES OGSÅ: Arendal kommune med tilsynssak mot Nye Veier

 

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.