Statens vegvesen inviterer til ny dialog med asfaltentreprenørene

Er du asfaltentreprenør og har meninger om Vegvesenets asfaltkontrakter? I så fall er du invitert til å møte noen av de ansvarlige til 1:1 møter.

Sjefsingeniør Thor Asbjørn Lunaas i Statens vegvesen
Sjefsingeniør Thor Asbjørn Lunaas i Statens vegvesen Foto: Jarle Skoglund
28. sep. 2023 - 14:31

-Vi ønsker ganske enkelte om få input og høre meningene til de som utfører oppdragene for oss, forteller en av de som kan treffes under møtedagene i oktober, Thor Asbjørn Lunaas, som er sjefsingeniør ved Vegvesenets teknologiavdeling i Trondheim, og viktig bidragsyter ved utarbeidelsen av kontraktene med asfaltentreprenørene.

Han forteller at Statens vegvesen ønsker innspill på og en dialog om viktige spørsmål.

– Som for eksempel om det er forslag til konkrete endringer i vår anskaffelsesstrategi for asfaltkontrakter, så som kontraktlengde, utlysningstidspunkt, asfalttyper osv. Et annet spørsmål vi er opptatt med for tiden er hvordan kan vi innrette våre anskaffelser og kontraktbestemmelser for å få til redusert utslippene av klimagasser, forteller Lunaas.
Han ønsker også innspill på forhold som kan påvirke til økt levetid og lavere klimagassutslipp, som nå også er blitt en del av tildelingskriteriene i asfaltkontrakter.

– Og vi ønsker oss konkrete forslag til hvordan vi kan sikre god konkurranse i hele landet, med spesielt fokus på områder der det nå er svak konkurranse.

Lunaas forteller at møtene foregår 1:1, og at det som det snakkes om er fortrolig. 

Torsdag 12. og fredag 13. oktober kan entreprenører som har noe de vil ha fortalt Vegvesenets kontraktsansvarlige , booke seg inn for et møte.  Enten hos Vegdirektoratet i Oslo, eller på Teams for de som ønsker det.

Arrangementet er lyst ut på Doffin.

Mercedes-Benz GLE 350 de.
Les også

Eier du bil, båt eller en bygning? Kan bli rekvirert av Forsvaret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.