Statens vegvesen har signert dataavtale verdt 2,8 milliarder kroner

Statens vegvesen har valgt Accenture som partner for utvikling og forvaltning av IT-systemer for utbygging, drift og vedlikehold av veinettet i Norge.

CEO i Accenture Norge, Torbjørn Eik-Nes, har grunn til å smile, etter å ha inngått nok en stor avtale om databistand til Statens vegvesen.
CEO i Accenture Norge, Torbjørn Eik-Nes, har grunn til å smile, etter å ha inngått nok en stor avtale om databistand til Statens vegvesen. Foto: Ilja C. Hendel
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. nov. 2023 - 13:24

 Accenture har over flere år vært ansvarlig for utviklingen av mange av Statens vegvesens digitale tjenester. Nå er det inngått en ny avtale som strekker seg over fire år, med opsjoner for ytterligere fire år med bistand innen systemutvikling for flere av Vegvesenets satsingsområder innen utbygging, drift og vedlikehold av vei.

Totalverdien, inkludert opsjoner, kan ifølge offentliggjøringen på Doffin, ha en verdi på 2,8 milliarder kroner.

– Vi er veldig glade og stolte over at Statens vegvesen har valgt oss som strategisk partner for denne nye avtalen. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet og levere kompetanse som sammen med Vegvesenet tar frem løsninger som støtter deres ambisjoner, sier Torbjørn Eik-Nes, i en pressemelding fra CEO i Accenture Norge.

Problemstrekninger på E18 og E39 i Agder og Telemark. Tekstboblene viser hva slags ekstra utstyr som er satt inn i dagens kontrakt.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Høy innovasjonstakt

Kontrakten innebærer at Accenture skal dekke systemporteføljen for flere av hovedområdene til Statens vegvesen innen utbygging, drift og vedlikehold av vei. 

Porteføljen består av flere hundre ulike IT-løsninger, og hovedtyngden av ressurser vil ligge på utviklere, testspesialister, UX- og dataingeniører.

Accenture vil jobbe proaktivt med ledelse og kompetansebygging og bidra til å danne sterke tverrfaglige team hos Statens vegvesen, også etter avtalens utløp.

Statens vegvesen er allerede langt fremme når det gjelder å ta i bruk ny teknologi, og Accenture vil jobbe strategisk for å støtte vegvesenets egne mål innen datadrevne initiativer og utforske nye innovasjonsområder.

Nappstraumtunnelen i Lofoten
Les også

Statens vegvesen: Avslutter kontrakt med Skanska

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.