BYGG

Statens byggeskikkspris til ungdomsskole

Stein Jarle Olsen
18. juni 2010 - 14:28
Vis mer

Gjerdrum ungdomsskole får Statens byggeskikkspris for 2010, og etterfølger dermed Prekestolen Fjellstue, som fikk prisen i fjor.

Møtested

– Gjerdrum ungdomsskole er både moderne, fremtidsrettet og universelt utformet. Jeg håper bygget blir et godt møtested for både elever, lærere og hele bygda i mange år fremover. Her har arkitekter og byggherre gjort en imponerende jobb, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

Prisen er på 200.000 kroner, og deles mellom Kristin Jarmund Arkitekter AS, landskapsarkiteten Østengen og Bergo AS og Gjerdrum kommune, som var byggherre.

Oppfordrer

I begrunnelsen fremheves at universell utforming og andre brukerbehov er godt ivaretatt, at bygget har en moderne og utfordrende form og at det er gjort en nyskapende tolkning av skolen som læringsarena og møtested.

– Jeg oppfordrer bygge- og anleggsnæringen til å satse på bærekraftige og samfunnsgagnlige kvaliteter. Statens byggeskikkspris skal inspirere til å oppfylle viktige krav til universell utforming, energi og miljø, sier Navarsete.

Utstilling

Foruten vinneren fikk byggene Lysaker park og Lærernes Hus hedrende omtale av juryen.

Vinneren og de seks andre nominerte kandidatene vil være utstilt i foajéen i regjeringskvartalet (R5) frem til 6. august. Utstillingen består av bilder, ord og tegninger.HEDERLIG OMTALE: Lærernes hus, tegnet av Element Arkitekter AS. Byggherre var Utdanningsforbundet. Element Arkitekter AS

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.