ENERGI

Staten vil ha mer energisparing i norske hjem

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier regjeringen vil legge fram en handlingsplan for å legge til rette for en raskere realisering av lønnsomme energitiltak.
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier regjeringen vil legge fram en handlingsplan for å legge til rette for en raskere realisering av lønnsomme energitiltak. Foto: NTB
18. feb. 2023 - 18:38

Den anstrengte kraftsituasjonen gjør at regjeringen ønsker å stimulere huseiere til å velge strømsparende tiltak. Neste år legger de fram en handlingsplan.

Enova har fått i oppdrag av Klima- og miljødepartementet å «styrke innsatsen for økt energieffektivisering», skriver NRK.

Enova, som ble opprettet av Stortinget i 2001 for å bidra til mer effektiv energibruk, skal innen utgangen av mars svare på hvordan de best kan følge opp instruksen.

Samtidig varsler olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) at regjeringen vil legge fram en handlingsplan for å legge til rette for en raskere realisering av lønnsomme energitiltak.

– På sikt vil dette bidra til en bedre kraftsituasjon, sier Aasland.

Handlingsplanen skal være klar innen statsbudsjettet for 2024.

Stadig flere norske bedrifter får øynene opp for hvor viktig EU er for det grønne skiftet, ifølge administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge (t.h.). Her lanserer han en eksportsatsing sammen med daglig lede Sjur Bratland i Norwegian Energy Partners.
Les også

Flere norske bedrifter peker på EU som viktigste pådriver for grønt skifte

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.