IT

Staten legger ned it-selskap

OPPSYN: Regjeringen mener det ikke fungerer godt nok å ha overoppsynet med it-utviklingen i helsesektoren organisert som et aksjeselskap.
OPPSYN: Regjeringen mener det ikke fungerer godt nok å ha overoppsynet med it-utviklingen i helsesektoren organisert som et aksjeselskap. Bilde: Colourbox
Espen Zachariassen
13. mai 2011 - 13:43

Kompetansesenter for it i helse- og sosialsektoren, KITH AS, skal avvikles.

Selskapet er et senter for standardisering av it-utviklingsarbeidet i denne fagsektoren og eies av Helse- og omsorgsdepartementet, Arbeidsdepartementet og KS.

Det holder til i Trondheim og har en stab på 30 medarbeidere.Sterkere styring

Høsten 2010 fikk Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) i oppdrag å vurdere organiseringen av standardiseringsarbeidet på it-siden i helsesektoren.

Konklusjonen var at det må sterkere styring til på dette området, og regjeringen mener at det ikke ikke fungerer godt nok å ha et slikt kompetansesenter organisert som et aksjeselskap.Ansatte følger med

I stedet skal ansvaret for standardiseringsarbeidet overføres til Helsedirektoratet, som er fag- og myndighetsorgan i it-politikken på helseområdet.

I praksis handler det om at aksjeselskapet avvikles, aktiviteten innlemmes i direktoratet og at de ansatte følger med på lasset.

De skal fortsatt holde til i Trondheim.Koster 30 millioner

– Helsedirektoratet styrkes på denne måten med et kunnskapsmiljø, ressurser og virkemidler for å ivareta sin myndighet til å fastsette obligatoriske standarder og sikre implementering av dem. Dette skal komme til nytte for både statlig og kommunal sektor, skriver Helsedepartementet i forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Økonomisk krever omleggingen drøyt 30 millioner kroner fra budsjettet i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.