ARBEIDSLIV

- Staten bør eie sykehusene

3. des. 2000 - 12:46

Representantskapsmøtet, som før helgen var samlet i Trondheim, begrunner sin uttalelse med at sykehustjenester av samme art og på samme nivå bør ha samme eier. I dag er noe statlig eid, noe fylkeskommunalt, og det er et uoversiktlig og utilstrekkelig finansieringssystem.

– Et statlig eierskap må ikke føre til en sentralisering av tjenestetilbudet. Distriktspolitiske hensyn og prinsippene om likhet og tilgjengelighet må fortsatt ligge til grunn for fordeling av spisskompetanse og landsfunksjoner, heter det i uttalelsen fra representantskapsmøtet.

– Ingeniørene har ansvar for en rekke funksjoner i sykehusene, fra innkjøp, reparasjon og vedlikehold av medisinsk teknisk utstyr og pasientovervåkingsutstyr til laboratorienes analysevirksomhet. Bruk av genteknologi vil revolusjonere diagnostisering i løpet av kommende 10-årsperiode, sier visepresident Marit Stykket i NITO.

Rundt 5 000 NITO-medlemmer er ansatt i statlige og fylkeskommunale sykehus. Bioingeniørene er den tredje største utdanningsgruppen i sykehusene, etter sykepleierne og legene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.