NYHETSBREV

Startet temporært – velegnet for permanent installasjon

Origo Solutions i Kristiansand har utviklet et nytt system for gassdeteksjon. Det startet først som en intern konseptutvikling knyttet til trådløse systemer og hvordan selskapet skulle forholde seg til slike.

F.v: Salgs- og markeds­direktør Ådne Baer-Olsen, teknisk leder Kjetil Asdal og seksjonsleder SIS, Vidar Pedersen, med det nye WIPS-gassdetektorsystemet til Origo Solutions.
F.v: Salgs- og markeds­direktør Ådne Baer-Olsen, teknisk leder Kjetil Asdal og seksjonsleder SIS, Vidar Pedersen, med det nye WIPS-gassdetektorsystemet til Origo Solutions. Bilde: Joachim Seehusen
24. juli 2015 - 03:31
Vis mer

Kristiansand: Fra ideen kom på bordet, var det et halvt år med utviklingsarbeid før det nye produktet var klart.

Ingeniørene hos Kristiansandselskapet er sikre på at de har truffet en nerve i tiden, og at de kan levere gassdeteksjon langt rimeligere enn hva som til nå har vært vanlig.

Les: Laserdetektor reduserer falske alarmer

Fra temporært til permanent

Gassdeteksjonssystemet var i utgangspunktet tenkt som et temporært system – til bruk for blant annet ombygginger eller utvidelser, men knapt et halvt år etter at systemet kom i salg la Origo merke til at kundene ser et større bruksområde enn det som opprinnelig var tenkt. Det kan knyttes opp mot eksisterende anlegg, der disse skal utvides. Det er aktuelt blant annet der kabling er utfordrende.

– Bare det å montere stillaser eller grave grøfter for å trekke kabler ville i mange tilfeller kostet like mye som hele monteringen av vårt trådløse system, sier Asdal.

Mange velger også å benytte systemet til fortetting av gassdeteksjon i eksisterende anlegg.

– Markedet kommer, og vi posisjonerer oss så vi kan hjelpe kunden. Vi leverer ikke dingser, vi leverer systemer og løsninger, sier teknisk leder Kjetil Asdal.

Se også: Mangel på sengeplass driver frem trådløse systemer

Allerede installert

Origo har levert det trådløse gassdeteksjonssystemet til Statfjord A og Kårstø, og jobber med en leveranse til Melkøya. Til sammen utgjør dette cirka hundre trådløse gassdetektorer.

Han legger til at systemet de installerte på Kårstø har seks detektorer, og at det tok fem uker fra ordren var mottatt til systemet var ferdig installert og i drift. Vi ser det samme i tilbakemeldingen fra Aibel i forbindelse med Statfjord A-installasjonen, der gikk det over en måned raskere med installasjon og oppstart enn det som var prosjektert.

Les: Origo Solutions oppgraderer for Elkem

Hyllevare i bunn

Komponentene i gassdeteksjonssystemet er standard hyllevare. Det er sammenstillingen og ikke minst utviklingen av programvare som er Origos eget. Modellbetegnelsen er Origo Wireless Gas Detection System, og systemet er utviklet som en del av et pågående internprosjekt kalt WIPS. Det er et komplett system, bygget inn og godkjent etter SIL 2. All elektronikken er bygget inn i en boks som måler 52 x 58 x 50 cm (WxDxH) og veier 43 kg.

Systemet leveres tilpasset den trådløse kommunikasjonsstandarden ISA100.

– Vi kan også koble inn trykk- og temperaturmålinger om det er ønskelig, men ikke før vi får en forespørsel, sier salgs- og markedsdirektør Ådne Baer-Olsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.